dijous, 21 de maig del 2009

Presentació a Sarroca de Lleida


I després de Montoliu va tocar Sarroca, lo meu poble. Vaig estar ben acompanyat, perquè a la taula hi havia el David Tomillero, regidor i amic, i l’Antoni Siurana, exalcalde de Lleida, exconseller d’Agricultura i actual director general d’Acuaebro. El David va recordar els dos esmorzars que vam compartir a la comarca de la Segarra (al Resturant Bargués de Cervera i a l’Hostal Jaumet de Torà), i va destacar la feina que hi ha a darrera d’un plat. Va venir a dir que no tot era endrapar, que hi havia tota una història a darrera (elaboració, presentació, etc). L’Antoni va explicar com eren els esmorzars fa unes quantes dècades. Va evocar els esmorzars al tros, els quals havien de ser energètics per fer suportables unes dures jornades de treball. Va esmentar els esmorzars que es feien a les fires, els quals podien servir per rematar un bon tracte. I va elogiar els esmorzars fets amb tranquil·litat, amb paciència, sense presses, per desgràcia cada cop menys freqüents.
Vaig estar ben acompanyat, també, perquè entre el públic hi tenia la família, els amics, sarroquins variats i fins i tot gent d’altres pobles, com Llardecans i Almatret. Molta gent, tenint en compte que la nit passada hi havia hagut discomòbil. A tots ells agraeixo la seua presència i el seu suport.

1 comentari:

  1. La presentació d'Esmorzars de Lleida a Sarroca va valdre molt la pena, ara només queda preparar les receptes.

    ResponElimina