dimecres, 20 de gener del 2010

Arròs de ceps i oli

Bé, amigues i amics, aquesta és la cinquena i última de les receptes que, molt generosament, van enviar-me des de l'Escola d'Hoteleria de Lleida. Espero que n'hagueu gaudit i us hagi vingut de valenta salivera. També espero que alguns de vosaltres (i jo mateix, que si no la dona em mata) us animeu a fer alguna d'aquestes receptes.

Nota: No he trobat cap foto individualitzada de l'arròs. Si no us fa res, us poso aquesta de col·lectiva (de plats i de mans).




Arròs de ceps i oli

Ingredients

200 gr. arròs bomba
800 ml. brou vegetal
1 ceba
100 ml. oli d’oliva
25 gr. cep en pols
80 gr. ceps a trossos

Elaboració

1. Si el volem elaborar nosaltres, el brou el farem amb una 1 pastanaga, 2 branques d’api, ½ porro, 1 ceba i 2 branques de julivert i ho deixarem bullir una hora.

2. Saltejar els ceps a trossos i reservar-los, afegir la ceba trinxada i ofegar-la lentament.

3. Un cop a punt, afegir el cep en pols, a part tenir el brou calent. Afegir l’arròs i donar-li dues voltes, mullar amb el brou, no de cop sinó 4 vegades, al mateix moment que remenem.

4. Al final afegir els ceps a trossos i l’oli, deixar reposar 10 minuts.

2 comentaris:

  1. Nen.., i una miqueta de Parmesà ralladet, per fondres lentament, no i quedaria bé..?
    De totes maneres, amb, ó sense...!!.
    Quina gana, que m'hàs fet venir..!!!
    Salut, i gana..!!, d'es de Cal Nen., a Berga..!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu comentari, Madeleine.

    (Per cert, Cal Nen és un lloc on es menja molt bé de Berga: http://www.calnen.com)

    ResponElimina