dimarts, 12 de gener del 2010

Amanida de poma lleugera, or líquid i llagostins

L'altre dia, a Sarroca, vaig aprofitar per fer moltes fotos durant la demostració de cuina a càrrec del Pere i la Roser, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. En acabar l'acte vaig parlar amb el Pere i el Gregori -director de l'Escola- i els vaig demanar si em podien fer arribar les receptes dels plats que havien ofert a la concurrència. Molt amablement, van accedir a la meua petició. I el resultat és aquesta i unes quantes receptes més que penjaré en aquest bloc. Espero que us facin molt bon profit.

Amanida de Poma lleugera, Or líquid i llagostins

Ingredients

- 3 Pomes
- 6 fulles de gelatina.
- 1 poma.
- 50 gr. Mel.
- 8 llagostins.
- 100 ml. oli d’oliva extra verge.
- ½ u. Escarola
- 10 u. Olives mortes.
Material
Anella metàl·lica
Barnilles.
Paella.

Elaboració
1. Tallar les primeres pomes a daus i escaldar-les, remullar les fulles de gelatina en aigua freda. Amb les pomes calentes i triturades afegir les fulles de gelatina i refredar.
2. Tallar la segona poma a làmines i escaldar-la amb mel, refredar.
3. Despinyolar les olives mortes i aixafar-les entre dos papers de forn, assecar-les amb el forn
a 70º durant 2 hores.
4. Netejar l’escarola amb aigua ben freda i tallar-la a trossos.
5. Amb la gelea de poma que ja estarà freda la passarem per les barnilles fins que blanquegi, en aquell moment afegirem 80 ml. D’oli d’oliva en forma de fil fins que lligui.
6. En un motlle metàl·lic col·locarem les làmines de poma com si féssim un farcell, i a l’interior i col·locarem la poma lligada amb l’oli, reservarem en fred.
7. Muntarem el plat passant per la paella els llagostins pelats per la part central, col·locant al centre el farcell de poma i oli, al voltant l’escarola, empolsinarem el plat amb les olives mortes i acabarem coronant el farcell amb els llagostins i amanint l’escarola amb l’oli d’amanir els llagostins.

1 comentari:

  1. Entra pels ulls! Però a mi no m'agrada la poma "cuinada", m'agrada menjar-la sempre crua.
    Suposo que llavors potser perdria l'encant d'aquest plat. A veure quines altres receptes ens aniràs incloent.

    ResponElimina