dilluns, 21 de desembre del 2009

Paraigües de Reus

Que Reus és una ciutat on no hi plou gaire es veu, precisament, els dies de pluja. Només cal sortir al carrer quan cau aigua del cel i fixar-se en el parc mòbil de paraigües: els uns, tan esquifits que no eviten que els seus portadors acabin xops; els altres, tan polsosos que quan arrepleguen les primeres gotes semblen fangars ambulants; els uns, tan esbalandrats que al primer cop d’aire es pleguen en direcció oposada al mànec; els altres, tan descosits que tenen més barnilles nues que vestides; els uns, tan aixafats que semblen una txapela al capdamunt d’un pal; els altres, tan rovellats que hom diria que muden la pell.

Si els dies que plou durant l’any són una misèria, es deu preguntar la reusenia, perquè ens hem de preocupar pels paraigües? A sobre, si és cert això del canvi climàtic, perquè hem de renovar el paraiguam? Si aviat ha de ploure la meitat de la meitat del que ho fa ara, perquè ens hem de gastar els doblers en uns estris que pràcticament no farem servir?
En contra d’aquesta percepció, crec que és urgentíssim un Pla Renove per als paraigües de Reus. Necessitem paraigües com Déu mana, paraigües forts, alts, amples, que protegeixin de l’aigua. Necessitem paraigües ben atxurats, fins, senyors paraigües. Reus, ciutat modernista, associacionista, teatral, trapezoïdal, emprenedora, innovadora, artista i juantxista, no pot deixar erma la cultura de l’entomar aigua. Perquè, encara que sembli mentida, sempre hi ha un dia en què acaba plovent.

2 comentaris:

  1. Proposo una idea: ja que el nostre Excel·lentíssim Ajuntament està removent la idea de fer un "bicing" (espero que millorant la francament penosa infrastructura del nostre mirall i cap i casal barceloní), podria muntar alhora un "paraigüing" els dies de pluja, amb bons, fins, senyors paraigües. Així podríem amortitzar millor aquest adminicle que, certament, tenim en desús, fent nosa als nostres armaris o guanyant pols en un racó de qualsevol cambra. Confesso que tinc encara un altre motiu: sempre he acabat perdent els paraigües bons, forts, ben armats. I mai els lleugerets, portables i manejables que van bé per transportar... però que quans plou són una inutilitat absoluta.

    ResponElimina
  2. Crec que a partir d'aquesta aportació podríem fer una tempesta d'idees... Però sense mullar-nos gaire, eh?

    ResponElimina