dijous, 31 de desembre del 2009

Només se'n recorden quan trona

Només els atorguen rellevància informativa quan hi ha xerinola. Només surten a l'escenari quan es manifesten en contra d'una central de cicle combinat o una granja de micos. Només es fan visibles més enllà del Coll de Balaguer quan s'esbomba als quatre vents l'existència de fangs tòxics al poble de Flix. Només tenen en compte la fauna ebrenca quan toquen el musclo zebra i el mosquit tigre.
De debò que al nostre sud tot són males notícies? O és que només se'ls pren en consideració quan hi ha sidral? Què passa, que les bones notícies no venen? Les bones notícies no cotitzen en el mercat de la informació?
El passat 8 de juny vaig anar a la cinquena Fira del Llibre Ebrenc, a Móra d'Ebre. Em vaig quedar parat perquè la Fira ja no la feien a dalt, a la plaça del Teatre la Llanterna, sinó a baix, al pàrquing. L'espai se'ls havia quedat petit. Hi havia més estands i escriptors que mai. Va ser una jornada memorable, amb presentacions de llibres, tertúlies, actuacions musicals i fins i tot un campionat d'Scrabble. El públic no deixà de fluir i l'organització fou digna d'elogi.
L'endemà vaig llegir diaris, vaig mirar teles, vaig escodrinyar per internet. Qui diríeu que en va parlar?

2 comentaris:

  1. Bona reflexió Ignasi. Jo diria que al Pirineu passa el mateix. I molt bon any 2010!

    ResponElimina
  2. I al Camp, i a l'Empordà, i a la Plana de Vic...

    Bon any!

    ResponElimina