dilluns, 7 de juny del 2010

Presentació a Móra d'Ebre (Fira del Llibre Ebrenc)

Diumenge 6 de juny era el dia. El dia de la Fira del Llibre Ebrenc. Va ser una jornada intensa, que va començar amb l'esmorzar popular (no podia faltar, xeic). Encara tenia la llonganissa a la boca (no malpenseu, per favor!) que van avisar que en 5 minuts començava la primera tanda de presentacions, la de les 11 del matí. I ja em veieu, corrent, perquè era el primer a intervenir. Una estona després d'acabar la presentació, es va fotre a ploure. I quin xàfec, mare! Tots refugiats a la carpa central i a les paradetes. A la tarda, després d'un dinar que explicaré més avant, vaig assistir a una altra tanda de presentacions. En acabar, vaig xerrar una mica amb el personal i cap a Reus, perquè tornava a fer gotes. Havia estat una jornada passada per aigua, però en cap cas aigualida.

Aquí, amb Pep Carcellé, a la paradeta de Mr. Serret, signant un exemplar per al rapitenc Eduardo el Cartero.

Al costat de Jordi Pijoan-López, coautor de la novel·la Sang Culé.

Amb els escriptors participants a la primera taula.

Foto panoràmica.

Ester Suñé, la poetessa de la Fatarella.

Aigua i bombolles.

Jordi Duran, lo més maldito de les dues Móres, inspeccionant sota la pluja.

Plou i no fa sol.

"Aigua als ordins!", que dirien a Sarroca.

David Martí, autor de les Bruixes d'Arnes, el primer de la primera tanda de la tarda, al costat de Josep Igual, Jesús Tibau i Vicent Pellicer.

Una altra panoràmica.

Voldria també anomenar d'altres escriptors que em vaig anar trobant durant tot el dia, com Xulio Ricardo Trigo, Coia Valls, Jordi Andreu Corbaton, Laura Mur o Miquel Esteve. D'altres que no vaig veure, com l'"arbequina" Teresa Bertran o l'enigmàtic Anton Dorca. I voldria felicitar, sobretot, a l'organització de la Fira. Van demostrar, una vegada més, el seu amor pels llibres i per la seua terra, i que no s'arronsen tot i les adversitats meteorològiques. És en aquests moments quan es veu, realment, l'empenta d'un grups de xics i xiques joves que del no res han creat la fira del llibre més autèntica de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada