dimarts, 7 d’abril del 2009

Esmorzars de Lleida


El llibre encara no és a les llibreries, però aquí teniu la portada. L'autor de la fotografia és Carles Domingo, de Tàrrega, company de fatigues universitàries quan estudiàvem Polítiques a la UAB. Aquell dia, el dia que vam anar a esmorzar a Torà (la Segarra) em va dir que estrenava càmera digital. La cosa va anar de perles, perquè va fer unes quantes fotos per emmarcar. Sobretot aquesta, que retrata la cuina econòmica de l'Hostal Jaumet, la cuina on la Ramona fa aquelles perdius que són la bandera (gastronòmica) de l'establiment. Qui li havia de dir, al Carles, que d'aquella foto en sortiria aquesta portada... La vida té aquestes coses: és després, potser molt temps després de fer una cosa, que te n'adones de la seva importància. Encara que en el moment de fer-la et sembli poca cosa.
Per cert, encara no m'heu dit a quin esmorzar pot correspondre la foto que encapçala aquest bloc. Una pista: al plat hi ha torrons.

5 comentaris:

  1. Hola noi!
    Sembla fàcil, però em fas més por que una pedregada. A mi quan parlem de torrons el primer que em ve al cap és Torrons Vicens, la tradició d'Agramunt!
    Per tant, crec que el plat de torrons de la capcelera del bloc és d'algun bar d'Agramunt. M'equivoco?
    Marta

    ResponElimina
  2. No t'equivoques, Marta, és d'Agramunt. El nom del local? Com els colors del plat indiquen, el Blanc i Negre 2, situat als afores d'Agramunt, al costat de la carretera que va a Cervera.

    ResponElimina
  3. No havia sentit mai un esmorzar amb turrons :)

    ResponElimina
  4. El millor esmorzar de Cervera està al Bar Polígon, callos, cada setmana un de diferent,cap i pota de vedella, de corder, panxa de porc amb cigronets de secà, a més de romesco de bacalla, arengadetes amb ceba amanida,arengades amb oli de Cubells, truites del temps (d'esparrecs, bolets de soca, espinacs, patates, carbassó, samfaina) Ous ferrats d'oca, pops amb ceba, popets amb all i julivert, tupines variades i entrepans de tota mena i de tot tamany, preus populars amb qualitat i bon rotllo.

    ResponElimina