divendres, 19 de novembre del 2010

III Jornades de Joves Escriptors a Reus

Dissabte passat, 13 de novembre, es van fer a Reus les III Jornades de Joves Escriptors, organitzades per Òmnium Cultural Baix Camp. Per començar el dia, vam presentar Esmorzars de l'Ebre al Restaurant Triant, enmig d'un esmorzar de forquilla que va permetre'm retrobar-me amb coneguts i amics i conèixer gent nova, com el Jordi Tena, el Fèlix Esplugas i la seva dona Mercè. A la tarda, vaig presentar, juntament amb Raquel Estrada, Magí Sunyer, Biel Ferrer -president dÒmnium Baix Camp- i Frank Bayer, els llibres Pedregam o pedreria i Problemes, guanyadors dels XXX Premis Literaris Baix Camp de l'edició del 2008. A continuació, vam saber els guanyadors dels Premis Literaris Baix Camp per a joves escriptors en la seva edició del 2010. I finalment, al Cafè Teatre del Centre de Lectura (la presentació dels llibres i l'entrega dels premis els havíem fet a dalt, al primer pis) vaig assistir, ben acompanyat del Ramon i la seva xicota Judit, a l'acció metapoètica # 2: "Fe Pàtria Amor" versus "Front Poètic d'Alliberament", a càrrec del projecte poèticomusical Mao c'est toi, un sorprenent (molt sorprenent) espectacle amb música i poesia.

Va ser una jornada intensa, fantàstica, rodona, i des d'aquí agraeixo a Òmnium Baix Camp tot el que fan pels joves escriptors. També els animo perquè continuïn pel mateix camí.

Foto de família de l'esmorzar: Montsant, Úrsula, Carolina, un servidor, Fèlix, Mercè, Eduard, Elena, Joan i Jordi.


Una truita de patata artística.


El meu bou amb arròs (plat típic de Reus).


  • "Montadito"de puré de patata amb tomàquet i sardina i ous de guatlla amb patata a l'oli de pebre roig i xoriço.


Abans de la presentació dels llibres, cortesia d'Irene de Rocha (no de Rochas)


Frank Bayer, jo, Biel Ferrer, Magí Sunyer i Raquel Estrada.


Jordi Agràs, president del Centre de Lectura de Reus; Biel Ferrer; Adam Manyé, director dels SSTT de Cultura a Tarragona i Engelbert Borràs, en representació de l'IMAC de Reus, abans de la proclamació dels guanyadors d'enguany.


El Biel impartint una lliçó magistral als premiats.


Poesia total al bar del Centre de Lectura.

4 comentaris:

  1. Gran dia, sens dubte. Confirma allò que per començar bé el dia, cal començar amb un bon esmorzar. I si es recuperen plats de Reus, i paraules de Reus -com vam tenir el gust de fer-, encara millor per a un ganxet irremeiable.

    ResponElimina
  2. Eduard, me va fer molta gràcia la paraula "ferrada", que és poal o galleda.

    ResponElimina
  3. Lo bé que us ho passeu amb els esmorzars literaris que feu Ignasi...FELICITATS!!!

    ResponElimina