Fa unes setmanes vam fer la nostra visita anual al
Restaurant la Grava, al Morell, un restaurant de moltíssima qualitat. Jo vaig demanar el menú
Taca Verda, fet amb productes orgànics i de proximitat, i la Maria Alba el menú 1913.
Per començar, vaig demanar una Moritz, de casa nostra:
![](http://3.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEa5AVKZRVI/AAAAAAAABBU/CXLmygQbpws/s200/DSC03298.JPG)
I també un vi que em va enamorar, Costers del Gravet, de Capçanes. Amb molta presència a la boca i al nas. El recomano vivament.
![](http://2.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEa4_5gCWGI/AAAAAAAABBM/ZYd1eaifXBY/s200/DSC03323.JPG)
Després, per als dos, van portar l'aperitiu. És destacable, i original, el gaspatxo de maduixa:
![](http://1.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEazQZ_HKEI/AAAAAAAABA8/bu9JxErV4Dc/s200/DSC03300.JPG)
Primer plat del menú Taca Verda: Cassoleta verda amb fruits de l'hort i de la mar:
![](http://4.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEazP7X8JsI/AAAAAAAABA0/SbO354PbW5Y/s200/DSC03310.JPG)
Ou tebi, carbassó i sopa miso:
![](http://2.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEax9vzzxQI/AAAAAAAABAs/J2ZTA1eNXfg/s200/DSC03319.JPG)
Arròs d'espàrrecs, cogombrets i parmesà. Un arròs diferent, molt bo, molt sucós.
![](http://3.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEax9Ete84I/AAAAAAAABAk/APWJx3A-M5A/s200/DSC03324.JPG)
Tallarines amb formatge de Capafonts, pinyons i alfàbrega.
![](http://2.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEax8pI_KkI/AAAAAAAABAc/B_Y0suMyUsA/s200/DSC03328.JPG)
Per postres, te gelat amb xarrup de llimona i taronja confitada.
![](http://1.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEax8PC4CVI/AAAAAAAABAU/omqlo434_BM/s200/DSC03335.JPG)
I també pastís de xocolata blanca, xarrup d'albercocs i avellanes.
El menú 1913 de la Maria Alba. Primer, escamarlans amb verduretes i soja.
![](http://2.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEauumSjTaI/AAAAAAAABAE/Gm1sAeuiVm8/s200/DSC03314.JPG)
Després, foie amb préssec, Pedro Ximénez i fruits secs.
![](http://3.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEauuElqw_I/AAAAAAAAA_8/Zfh5PugqHRA/s200/DSC03317.JPG)
A continuació, lluç amb calamarsets saltats i pernil ibèric.
![](http://3.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEaut8h_uzI/AAAAAAAAA_0/_R0lvTRBRaI/s200/DSC03327.JPG)
A partit d'aquí la Maria Alba no s'ho va poder acabar. Molt amablement, el Rafel ens ho va posar en dues carmanyoletes de plàstic. Aquí el garrí cruixent amb ceba, sàlvia i taronja.
![](http://1.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEautpS23pI/AAAAAAAAA_s/6yJXc2d_QAo/s200/DSC03337.JPG)
I aquí el pastís d'avellanes. Anava amb xarrup de Chartreuse, però a ella no li agrada l'alcohol.
![](http://3.bp.blogspot.com/_Zoi5CxZoGkg/TEaus2erdzI/AAAAAAAAA_k/VqSK24NAERk/s200/DSC03339.JPG)
Bé, fins l'any que ve!
Et vas posar com el Kiko.
ResponEliminaLluís Puig
Zí!
ResponEliminaNo parles del preu!!!
ResponEliminaNo era barat, Lluïsa, però tampoc lo vaig trobar molt car:
ResponEliminahttp://www.lagrava.com/restaurant_menu.php?c=1
Desde luego que es uno de los restaurantes con más referencia en cuanto a calidad no solo de servicio sino de producto.
ResponEliminaLa atención con la que te dispensan en sala Mario y Noemí es exquisita, siempre pendientes de ti, pero sin agobios y si necesitas explicaciones, dándolas y extendiéndolas cuanto más interés tengas por conocer.
En cocina, tampoco se quedan atrás ... para mi, es uno de los mejores de la provincia que poco a poco, siguen manteniendo un servicio de alto nivel a muy buen precio.
Saludos,
Silvia
Gràcies per la teua aportació, Sílvia!
ResponElimina