Fa unes setmanes vam fer la nostra visita anual al
Restaurant la Grava, al Morell, un restaurant de moltíssima qualitat. Jo vaig demanar el menú
Taca Verda, fet amb productes orgànics i de proximitat, i la Maria Alba el menú 1913.
Per començar, vaig demanar una Moritz, de casa nostra:
I també un vi que em va enamorar, Costers del Gravet, de Capçanes. Amb molta presència a la boca i al nas. El recomano vivament.
Després, per als dos, van portar l'aperitiu. És destacable, i original, el gaspatxo de maduixa:
Primer plat del menú Taca Verda: Cassoleta verda amb fruits de l'hort i de la mar:
Ou tebi, carbassó i sopa miso:
Arròs d'espàrrecs, cogombrets i parmesà. Un arròs diferent, molt bo, molt sucós.
Tallarines amb formatge de Capafonts, pinyons i alfàbrega.
Per postres, te gelat amb xarrup de llimona i taronja confitada.
I també pastís de xocolata blanca, xarrup d'albercocs i avellanes.
El menú 1913 de la Maria Alba. Primer, escamarlans amb verduretes i soja.
Després, foie amb préssec, Pedro Ximénez i fruits secs.
A continuació, lluç amb calamarsets saltats i pernil ibèric.
A partit d'aquí la Maria Alba no s'ho va poder acabar. Molt amablement, el Rafel ens ho va posar en dues carmanyoletes de plàstic. Aquí el garrí cruixent amb ceba, sàlvia i taronja.
I aquí el pastís d'avellanes. Anava amb xarrup de Chartreuse, però a ella no li agrada l'alcohol.
Bé, fins l'any que ve!
Et vas posar com el Kiko.
ResponEliminaLluís Puig
Zí!
ResponEliminaNo parles del preu!!!
ResponEliminaNo era barat, Lluïsa, però tampoc lo vaig trobar molt car:
ResponEliminahttp://www.lagrava.com/restaurant_menu.php?c=1
Desde luego que es uno de los restaurantes con más referencia en cuanto a calidad no solo de servicio sino de producto.
ResponEliminaLa atención con la que te dispensan en sala Mario y Noemí es exquisita, siempre pendientes de ti, pero sin agobios y si necesitas explicaciones, dándolas y extendiéndolas cuanto más interés tengas por conocer.
En cocina, tampoco se quedan atrás ... para mi, es uno de los mejores de la provincia que poco a poco, siguen manteniendo un servicio de alto nivel a muy buen precio.
Saludos,
Silvia
Gràcies per la teua aportació, Sílvia!
ResponElimina