dissabte, 6 de març del 2010

Per molts anys, SomGarrigues!

El dissabte 6 de març vaig anar a les Borges Blanques a la festa dels 10 anys del SomGarrigues, periòdic quinzenal on vaig treballar l'any 2002. La Casa de la Cultura estava plena com un ou -200 persones, potser?- i em va tocar arrambar-me a la paret del fons. Van intervenir Emili Farré, president del Som, Estanis Alcover, director adjunt d'El Punt i president de l'Associació Catalana de Premsa Comarcal, Carles Mundó, secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges, i Mònica Terribas, directora de TV3. També va parlar Francesc Florensa, coordinador del Som, que va explicar amb un Power Point què havien estat aquests deu anys.
Vaig recordar aquells temps, quan treballàvem encofurnats en aquells baixos del carrer Sant Pere, al costat de la carretera de Mollerussa. Un local sense finestres, sense lavabo, fred a l'hivern i calorós a l'estiu, amb unes taules tan grans que sempre hi acabaves ensopegant i que et feien blaus a les cuixes, amb aquells consells de redacció tan maratonians... Vaig recordar els companys i companyes d'aquells temps: l'Amèlia, la Lupe, la Montse, la Margarita, la Cristina, el Ramon, l'Albert, l'Anna, la Gemma, el Miquel Àngel... I vaig pensar que ara sí, ara sí que es podia dir que ens havíem fet grans.
Per molts anys, SomGarrigues!
(Per cert, la intervenció de la Terribas em va xocar: es va mostrar especialment exigent i dura amb el mitjà que dirigeix. Suposo que és una manera de dir que treballen per millorar cada dia, defugint el més petit signe d'autocomplaença. Jo no me la vaig acabar de creure, com suposo que tampoc ho va fer la immensa majoria del públic assistent)



3 comentaris:

  1. Me n'oblidava: la primera i la tercera foto són del Xavier Minguella, fotògraf del Som. Moltes gràcies, Xavier!

    ResponElimina
  2. Molt bona la crònica i hi coincideixo totalment.

    ResponElimina
  3. Per als qui no ho sapigueu: el Santi Arbós és un dels columnistes del SomGarrigues. I té un bloc que es diu com la seva columna d'opinió:
    Peti qui peti.

    http://fulleda-pqp.blogspot.com/

    ResponElimina